אל מול אתגרי התקופה, הכוללים פגיעה בסמכות המבוגר, אינדיבידואליזם, קושי גדל בשיתופי פעולה והחרפת האלימות, נדרשות מערכות חינוכיות לחזק את הדיאלוג כערך מרכזי וככלי מעשי. תפיסת הדיאלוג אותה מובילה קבוצת גבים, כוללת את תרבות השיח, מיומנויות הקשבה, משא ומתן שיתופי, ניהול סכסוכים וגישור, בניית הסכמות, ואת היכולת לנהל ממשקים בין-אישיים בשיתוף פעולה ובאפקטיביות. לימוד והטמעת מכלול זה בארגון החינוכי, ביחד עם הצבה ברורה של גבולות, מהווה מענה לתהליכי חינוך מעצימים וכן לניהול אפקטיבי של מצבים ותהליכים. אקלים בית ספרי מיטבי המבוסס על תפיסה של גבולות ודיאלוג, מסייע לחיזוק מקום המבוגר כמנהיג, הפחתת האלימות, שיפור מערכות יחסים והעצמת הילדים. גבים מציעה למערכות חינוכיות מכלול של כלים אשר פותחו בעשור האחרון בכדי לתת מענה לאתגרים ולצרכים אלו.
הכשרת תלמידים – גישור בבית הספר
מנהיגות מגשרת: תהליך הגישור מקדם חיים משותפים לא אלימים היכן שקיימים הבדלים בין אנשים. בהיותו פורוםהקמה, הכשרה וליווי של צוות גישור מקצועי בבית הספר שתפקידו לסייע ליישב סכסוכים בין תלמידים. לעיתים הצוות משותף לתלמידים, מורים והורים ומטפל בסכסוכים במרחבים אלו.
השפה הגישורית: הגישור שונה מתכניות חינוכיות-חברתיות רבות מאחר והוא מציע תפישת עולם יחד עם לימודתכנית לימודים שנתית בכיתות (שעה שבועית) המקנה מיומנויות דיאלוגיות, כלים להבנה ושליטה עצמית במצבי קונפליקט, הנחלת והטמעת השפה הגישורית כחלק מתהליך שינוי אקלים בית ספרי, פיתוח מודעות להיבטים של תקשורת בינאישית, והקנית יכולות ליישוב מחלוקות ללא אלימות.
גישורון: אדם שגדל והתחנך בתפיסה שיש אפשרות ליישב סכסוך כך שכל הצדדים ועבודה עם ילדים מגילאי גני הילדים ועד כתה ב', על כלים דיאלוגיים ושיח כחלופה לכוח, ע"י שימוש בכלים חווייתיים ויצירתיים כגון בובות וסיפורים.
הכשרות ייעודיות לצורך העצמה והרחבת הרפרטואר של אנשי הצוות בהיבטים שונים של ניהול ממשקים אפקטיביים: דיאלוג ושיתופי פעולה עם עמיתים, תלמידים והורים; משוב והערכה על בסיס מודל ה – FeedForward; "מאמנטור" – המורה כמאמן; ניהול קונפליקטים ו"גישבור" (מודל הגישור הסמכותי); ניהול שיחות טעונות;, ומודל "כן-לא-כן" להתמודדות עם אתגרי הצבת הגבולות והאלימות. למנהלים ניתנות הכשרות ייעודיות וכן אימון וייעוץ אישי.
עבודה עם הורים
מודל "כן-לא-כן": סדנא להורים לצורך הקניית תפיסה ומיומנויות של הצבת גבולות ברורים, ביחד עם כבוד כלפי הילד ופתח לדיאלוג. מדובר על מצבים בהם אמירת "לא" צריכה להיות ברורה ומוחשית, ביחד עם שימור מערכת יחסים בריאה.
מודל שוה"ם – שותפות הורים מורים: מתוך מחקרי מעקב של תכניות גישור בבית הספר נמצא כי: הלחץ והמתח שלסיוע מקצועי בבנייה והעצמת השותפות של ההורים ובית הספר. הדגש הינו על תהליכי קבלת החלטות, יצירת שפה משותפת לועד ההורים ולהנהלה, וטיפול במצבי משבר.
בניית הסכמות: תהליך קבלת החלטות בסוגיות אסטרטגיות, כגון: חזון, תקנון, מערכות יחסים, זכויות ונורמות התנהגות. בתהליך שותפים התלמידים, ההורים והצוות, ויש לו השלכות משמעותיות על בית הספר והקהילה.